Социологическо проучване прогнозира неуспех за партията на Меркел на регионалните избори

  • 12 август 2016 15:54

  • 2000
  • 1
Социологическо проучване прогнозира неуспех за партията на Меркел на регионалните избори
© Getty Images/Guliver

Партията на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Християндемократически съюз може да претърпи неуспех на регионалните избори в две от германските провинции през септември. Същевременно подкрепата за партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) се увеличава. Това сочат огласени днес социологически данни, цитирани от ДПА.

Изследването сред избирателите, което е проведено от социолозите от института ИНСА за вестник "Билд" показва, че социалдемократите ще продължат да са най-голямата партия в провинциите Мекленбург-Предна Померания и Берлин и след изборите другия месец.

В проучването обаче се изтъква и нарастване на подкрепата за противопоставящата се на чужденците "АзГ" след драматичното увеличаване на пристигащите в Германия бежанци.

Ако партията постигне успех на изборите в Мекленбург-Предна Померания и Берлин, това ще означава, че тя вече ще бъде представена в парламентите на десет от 16-те провинции на Германия, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.23 | 00:22

1
Тогава баба трябва да се готви за сдаване на поста!

Добави коментар

Водещи новини