Обраха жилището на служител на ФБР в Рим посред бял ден

  • 08 август 2016 16:13

  • 2286
  • 2
Обраха жилището на служител на ФБР в Рим посред бял ден
©

Неустановени извършители са обрали жилището на служител на ФБР, който работи в Рим по линия на сътрудничеството с италианските партньори, съобщиха днес местни медии.

Обирът е извършен в петък, когато 40-годишният служител е бил на работното си място в посолството на САЩ. Неговата съпруга излязла за малко в градината на жилищната кооперация в елитен римски квартал, но не заключила, а само затворила блиндираната врата на апартамента.

Крадците проникнали мигновено без дори да насилват бравата, което кара криминалистите да смятат, че са използвали стария метод с лента, изрязана от рентгенова снимка. Задигнати са ценни вещи, предимно бижута, на стойност няколко хиляди евро и няколко стотици евро в брой. Жената заварила апартамента преобърнат от тършуване и незабавно подала тревога. Смята се, че крадците случайно са попаднали на жилището на служителя на ФБР и са го предпочели заради незаключената врата. Италианските органи на реда непрекъснато напомнят, че входните врати трябва да се заключват дори при кратки отсъствия, особено през летните месеци, когато обирите на жилища придобиват епидемични размери.

В неделя карабинерите са задържали две ромски момчета на 14 и 12 години, когато са оглеждали входовете на елегантни сгради в непосредствена близост до Ватикана. Двамата са известни на органите на реда и са били екипирани с всички необходими сечива за взлом, включително и метална лента за отваряне на незаключени врати. По-големият е задържан на разположение на съда за малолетни, докато 12-годишният е бил върнат "на родителски грижи", тъй като на тази възраст не подлежи на съдебно преследване. Няма данни дали те са замесени в обира на служителя на ФБР.

Полицейски патрул задържа същия ден и двама сръбски граждани, наречени "крадци-акробати", тъй като се катерели по водосточната тръба на жилищна кооперация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2286 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.08 | 20:55

2
Все са такива... сърби, руснаци, българи, румънци... Утайката на съвременния свят.
stan

2016.08.08 | 17:03

1
Каква е поуката? Не си взимай жената ,там където работиш.

Добави коментар

Водещи новини