Слагат бетонни блокове срещу камиони край Женевското езеро

  • 03 август 2016 11:09

  • 2061
  • 1
Слагат бетонни блокове срещу камиони край Женевското езеро
© gettyimages (архив)

С цел да се избегне трагедия като масовото убийство в Ница през юли булевардът край Женевското езеро ще бъде затворен за тежкотоварни камиони и преграден с бетонни блокове по време на традиционните годишни празненства от 4 до 14 август. Това съобщи днес местната полиция, предаде ТАСС.

Блокове ще бъдат сложени като допълнение към обичайните мерки за сигурност във връзка с подобни народни увеселения. Скоростта за движение на МПС в района ще бъде ограничена - максимум 30 километра в час, докато траят празниците. Тежките камиони ще трябва да се насочат по заобиколни пътища, посочва кантоналната полиция. През почивните дни, когато в зоната около езерото се струпват особено много хора, движението на МПС там ще бъде забранено изцяло, уточняват органите на реда.

При разработването на тези мерки за сигурност са взети предвид трагичните събития в Ница на 14 юли, когато камион се вряза в тълпата на крайбрежния булевард и уби 84 души, а над 200 бяха ранени, увери говорителят на полицията Силвен Гийом-Жантил.

Традиционните Женевски празненства през първата половина на август привличат в града множество туристи. Особено популярни са грандиозните фойерверки над Женевското езеро, насрочени тази година за 13 август, напомня ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
2061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.03 | 12:50

1
След,градушка,качулька

Добави коментар

Водещи новини