Продължава голямото забавяне на пътя между Великобритания и Франция

  • 24 юли 2016 15:44

  • 10854
  • 0
Продължава голямото забавяне на пътя между Великобритания и Франция
© Gettyimages (архив)

Британската гранична служба се намеси, за да помогне на френските си колеги да се справят с огромното забавяне, на което са изложени пътниците, опитващи се да влязат във Франция, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Френските гранични власти страдат от липса на персонал, съобщават пристанищните власти в Дувър, цитирани от АФП. Ксавие Червински, заместник-секретар на управата на департамента Па дьо Кале увери, че са разположени максималният брой служители.
Опасното забавяне при прекосяването на Ламанша започна в началото на британския сезон на отпуските, когато десетки хиляди британци се насочват към континентална Европа. Франция е традиционната начална точка за пътуване с автомобил до Испания, Италия, Швейцария и други популярни дестинации, припомня АП. Френските власти обаче засилиха граничния контрол по време на извънредното положение, обявено след многократни нападения на екстремисти срещу мирни граждани. Мерките за сигурност доведоха до дълги опашки от коли и камиони по пътя към Дувър.

Вчера властите предупредиха, че шофьорите могат да очакват забавяне от пет часа или повече за влизане в пристанището с фериботи в Дувър или тунела под Ламанша. Съветът към пътуващите е да си носят допълнителна храна и вода, ако трябва да прекосят Ламанша. Времето е топло и влажно. Доброволци раздават многозърнести блокчета и бутилки с вода на шофьорите, а полицейски хеликоптери пускат бутилки с вода в помощ на пътниците. Рави Сингх, част от доброволческа група, заяви че шофьорите са "много разочаровани и си скубят косите" заради забавянето и липсата на храна, вода и тоалетни. "Срещнахме много млади семейства с деца, които отиват на почивка, някои от тях се връщат във Франция", подчерта той. Хората не знаят какво става, но виждат опашките пред себе си и някои вече са изпуснали ферибота си, добавя Сингх. Някои шофьори се оплакват, че са прекарали 15 часа на опашките. Проблемите започнаха в петък вечерта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини