Австрия привика турския посланик на разговор във външно министерство

  • 21 юли 2016 15:39

  • 2282
  • 4
Австрия привика турския посланик на разговор във външно министерство
© Getty Images/Guliver

Австрийският министър на външните работи Себастиан Курц извика днес турския посланик във Виена Хасан Гьогюз на разговори във връзка с последните събития в Турция, които Австрия следи с голяма загриженост.

Желанието на правителството е да научи в каква посока се развива страната, заяви министърът в интервю за австрийското радио. Според австрийското външно министерство има улики, че демонстрациите в защита на Ердоган в края на седмицата във Виена, за които не е било поискано разрешение, са били пряко ръководени от Турция.

Отправяни са били призиви хората да излязат на улицата. По думите на външния министър подобни действия са недопустими и Австрия ще протестира срещу тях.

Себастиан Курц смята за уместно прилагането на дипломатически средства за оказване на натиск при необходимост. С тях разполагат международните организации, финансовите институции на Европейския съюз, съществуват и вербални средства. Ердоган винаги досега е реагирал, когато срещу него има сериозна критика.

В интервю, публикувано днес във вестник " Винер цайтунг", турският посланик в Австрия изразява недоумение от австрийската реакция и окачествява действията на турските си сънародници като похвални и в защита на демокрацията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2282 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
европедерастия

2016.07.30 | 11:56

4
тоз педал много прилича на нашия педал митоФФФ.

2016.07.30 | 11:56

3
но този, австрийския е загрижен за народа си, а нашият не е загрижен за българския народ, напротив!
мухахахах

2016.07.30 | 11:56

2
Тоя много големи уши има бре!
Гост

2016.07.30 | 11:56

1
Себастиан Курц е страхотен и моного учен .

Добави коментар

Водещи новини