Американец осъден на доживотен затвор в Чехия за убийството на четиричленно семейство

  • 21 юли 2016 08:57

  • 3862
  • 1
Американец осъден на доживотен затвор в Чехия за убийството на четиричленно семейство
© Getty Images/Guliver

Съдът в чешкия град Бърно призна американски гражданин за виновен за убийството на четиричленно семейство и го осъди на доживотен затвор, предаде Асошиейтед прес.

24-годишният Кевин Далгрен "по особено брутален начин" намушкал смъртоносно с нож своя братовчедка, съпруга й и един от двамата им синове в дома им по време на гостуването си в Бърно на 22 май 2013 година. По-късно същия ден Далгрен нападнал другия син, когато той се прибрал у дома от училище, вероятно с камък, и също го намушкал с нож.

Далгрен бил на гости от три седмици у семейството. Обвинението поиска за него най-тежкото наказание в Чехия - доживотен затвор. Далгрен, от Пало Алто, щата Калифорния, бил задържан на международното летище "Дълес" във Вашингтон на следващия ден. Миналата година той стана първият американски гражданин, екстрадиран в Чехия.

Далгрен отказа да дава показания в регионалния съд в Бърно, но използва правото си на последна дума днес, за да заяви ,че "случилото се със семейството е голяма трагедия". Той намекна, че има ментално заболяване и не може да бъде отговорен за случилото си, като заяви че "в миналото го карали да унищожава всичко, през цялото време". Съдията отхвърли това, а според експертите Далгрен е психически нестабилен и склонен към насилствено поведение, но не страда от ментално заболяване. Присъдата не е окончателна. Далгрен моментално обжалва и делото отива в апелативен съд в Оломоуц, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бо

2016.07.24 | 12:48

1
откачен кравар.

Добави коментар

Водещи новини