Разбиха каналджийска групировка в Италия

  • 20 юли 2016 18:35

  • 1623
  • 0
Разбиха каналджийска групировка в Италия
©

Италианската полиция съобщи днес, че е разбила престъпна групировка, занимавала се с превозване на нелегални мигранти в Северна Европа, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Арестувани са 10 души в четири италиански провинции, включително в Милано и Венеция. На заподозрените са повдигнати обвинения в участие в организирана престъпна група и в развиване на бизнес с нелегални мигранти, посочва в изявление полицията. Разследването започнало преди две години, когато египтянин отказал предложение да работи като шофьор за каналджиите и ги издал на властите.

Престъпниците са набирали "клиенти" на миланската централна гара - ключов транзитен възел за тези, които искат да отпътуват на север, след като са достигнали южните брегове на Италия по море. Групировката е направила общо 20 курса, превозвайки около 100 мигранти, от което е спечелила 70 000 евро. Цената за пътуването е била 700 евро на човек, казва полицията. Мигрантите са били изпращани в Германия, Дания и Холандия, каза на пресконференция полицай Анджело Ре, цитиран от агенция АНСА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини