Атентаторът в германския влак не е афганистанец?

  • 20 юли 2016 11:26

  • 3807
  • 1
Атентаторът в германския влак не е афганистанец?
©

Германските власти се съмняват дали извършителят на нападението с брадва във влак наистина е афганистанец, както твърди, и подозират, че той всъщност има пакистанско гражданство, съобщи германската телевизия Цет Де Еф, цитирана от Франс прес.

Първите данни от разследването сочат, че младият 17-годишен бежанец се е представил за афганистанец, когато пристигнал в Германия през юни миналата година. Целта му е била да подобри шансовете си за получаване на убежище, съобщават източници, близки до силите за сигурност, цитирани от телевизията.

Видеоклипът на извършителя на нападението, в който той обявява намерението си да извърши атентат и заплашва неверниците, беше разпространен от джихадистката групировка "Ислямска държава". Анализът му показва, че той използва някои думи на пущунски език, който се говори в Пакистан, но не и в Афганистан, съобщи Цет Де Еф. Акцентът на младежа също очевидно е пакистански, отбелязват лингвисти, цитирани от медията. В стаята му е открит и пакистански документ.

Името на извършителя, споменато от "Ислямска държава", е Мухамад Рияд. Той се е регистрирал в Германия под името Рияз Хан, отбелязва Цет Де Еф, цитирана от БТА. При нападението с брадва и нож бяха ранени петима души, трима от които тежко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.20 | 19:04

1
Щом сте го приели там значи е немец.

Добави коментар

Водещи новини