Масовият убиец от Ница посещавал Италия миналото лято

  • 16 юли 2016 16:51

  • 2441
  • 0
Масовият убиец от Ница посещавал Италия миналото лято
© GettyImages

Мохамед Булел, който в четвъртък извърши ужасяващия терористичен акт с голям камион в Ница, миналото лято е идвал в Италия, пише днес италианският всекидневник "Кориере дела сера", цитиран от ТАСС.

Според вестника 31-годишният тунизиец, живеещ във Франция, е пресякъл границата при Вентимиля, най-близкия италиански град, разположен на 40 км от Ница. Италия получила тези данни от френската полиция. Сега италианските спецслужби се опитват да установят имал ли е Булел някакви контакти в близки до фундаментализма италиански кръгове.

Засега е неизвестно колко време е прекарал той на Апенините и с какво се е занимавал. Не се изключва да е бил там по работа, занимавайки се с товарни превози.

На границата между Италия и Франция остават в сила повишените мерки за сигурност. Във Вентимиля и на другите гранични пунктове са изпратени допълнително 30 полицейски екипа и девет групи военнослужещи.

Булел бе убит от френските полицаи, след като изби с камиона си по крайбрежния булевард в Ница 84 души и рани над 200 в четвъртък вечерта по време на празненствата за националния празник на Франция. Петдесет от ранените все още са в критично състояние.

Последвайте канала на

БТА
2441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини