Франсоа Оланд анулира посещения в три държави

  • 16 юли 2016 15:09

  • 1340
  • 0
Франсоа Оланд анулира посещения в три държави
© GettyImages

След кръвопролитния атентат в Ница френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 анулира част от европейската си обиколка, по време на която се очакваше в сряда да посети Австрия, Словакия и Чехия, съобщи администрацията на държавния глава в Париж, цитирана от Франс прес.

Програмата на Оланд предвиждаше разговори с властите на тези страни за излизането на Великобритания от ЕС. Френският лидер обаче все още смята да пътува във вторник до Португалия, а в четвъртък - до Ирландия, за преговори по същия въпрос, уточни апаратът му.

След взетото с референдум решение на британците да напуснат ЕС Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и премиерът на Италия Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва заявиха, че смятат да дадат "нов импулс" на ЕС, по-специално в развитието, засягащо "отбраната, растежа, осигуряването на работни места и съревнователното начало", напомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
1340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини