Стотици се сбогуваха с убитата британска депутатка Джо Кокс (снимки)

  • 15 юли 2016 21:47

  • 2338
  • 0
Стотици се сбогуваха с убитата британска депутатка Джо Кокс (снимки)
© Getty Images/Guliver

Няколкостотин души се сбогуваха с британската депутатка Джо Кокс, която беше погребана днес в нейния избирателен окръг Батли енд Спен в района на град Лийдс, предадоха световните агенции.

Погребението протече в тесен семеен кръг по искане на семейството на Кокс. Преди това обаче катафалката премина по улиците на населени места в нейния избирателен окръг и привърженици, приятели и близки на Кокс се събраха там, носейки бели рози, които хвърляха пред траурния кортеж.

Кокс беше нападната с нож и пистолет от 52-годишен мъж на 16 юни, докато отиваше за среща с избиратели в градчето Бърстол в графство Северен Йоркшър. Нападателят се оказа безработен, който в миналото е имал психични проблеми и който е симпатизирал на расисти и на крайнодесни екстремистки групи. Той беше обвинен в убийството на Кокс и ще бъде съден през ноември.

Убийството на Кокс стана само седмица преди референдума за Брекзит, състоял се на 23 юни. На 22 юни Кокс трябваше да навърши 42 години. Тогава в Лондон се състоя възпоменателна церемония за нея.

Депутатката Джо Кокс, която беше от Лейбъристката партия, беше пламенна поддръжника на оставането на Великобритания в ЕС. Тя водеше кампания в подкрепа на сирийските бежанци и твърдеше, че имиграцията е оказала положително въздействие на нейния избирателен окръг Батли енд Спен, припомня БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини