Германия разследва българските "ловци на бежанци"

  • 14 юли 2016 06:29

  • 3495
  • 11
Германия разследва българските "ловци на бежанци"
© Gettyimages

Бившата лидерка на ПЕГИДА Татяна Фестерлинг е разследвана в Германия заради паравоенните български организации, които се рекламират като майстори по ловенето на бежанци.

"Дойче веле" съобщи, че полицията в Хамбург се е впечатлила от призива на Фестерлинг "мъжете в Европа да се вдигнат и да помогнат на българските доброволци" и подозира, че става дума за вербуване на хора за чужда военна сила. Българското МВР не реагира по въпроса, пише в. Сега. В края на юни Фестерлинг и нейният съмишленик от Холандия Едвин Вагенсфелд се включили във военизирана доброволческа група, която преследва бежанци край границата на България с Турция. На снимки във "Фейсбук" Фестерлинг и "холандецът Ед" гордо позират в маскировъчно облекло, заобиколени от неколцина мъже с маски, за които се твърди, че са "невъоръжени, абсолютно законни доброволни помощници на българските граничари, преследващи нелегалните пришълци", разказва "Дойче веле".

Фестерлинг написала, че по българо-турската граница в момента царят тежки условия - жестока жега, комари, нестабилен терен, непристъпни гори. И тъкмо в тези условия доброволците се борели срещу "потока нашественици от Турция". Тя проучила намерените в района дрехи, опаковки от лекарства и документи с арабски шрифт и стигнала до извода, че те са изоставени не от бежанци, а от "хладнокръвно пресметливи бойци на исляма, които идват от западнали култури и не желаят да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, който те дълбоко презират и искат да унищожат". Именно тогава призовала мъжете на Европа, най-вече ветерани от войската и полицията, да заминат за България и да помогнат за възпирането на "нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма".

Преди седмица Фестерлинг се появи на митинг в Лайпциг в камуфлажни дрехи и със значка на българските паравоенни отряди. Преди това тя е направила голяма обиколка на Европа от Дания до Словакия, Унгария, Румъния и България. "Заедно с колегата си Едуин Вагенсфелд, който стана известен в ПЕГИДА като "холандеца Ед", тя се присъединила към патрулите "Васил Левски" - нещо като гражданска армия от български националисти", написа берлинският Der Tagesspiegel.

"Ей, мъже! Ако имате няколко седмици време и военна или полицейска квалификация, ако сте отворени и искате да научите нови неща, ако сте готови да живеете в оскъдица и на палатки в храсталаците, ако искате нови европейски приятелства, вдигайте се към Черно море, за да подкрепите нашите европейски съюзници!", призовала Фестерлинг, цитирана от "Дойче веле". "Гербовете по униформите на мъжете, включително и превръзката, която носи самата Фестерлинг, ги идентифицират като една своеобразна частна армия, съставена от проруски настроени български националисти. Тези отряди твърдят, че са независими патриоти, но според експертите всъщност се борят срещу демократичната политическа система в България", коментира медията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3495 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Мама ви Шмиргел

2016.08.02 | 22:29

11
Когато му дойде времето,ще научите кой и как го нататрузихме на Европата!Българите и румънците емигрират за да работят,но на Европията и е нужен корав кръндел,затова внесохме чаршафи!Така българи и ромънци опъват хомота,чаршафите перат европейките,и всички са доволни!Умна съм нали?Само някой да се оплаче,ще има "кръгом и екзит"
Адаам

2016.08.02 | 22:29

10
Много думи и нищо в статията! Това са хора който не искат мигранти и се мъчат да ги спрат, реалността е че обратно в Турция са върнати едва 0,1% от запътилите се за Европа! Има политика да се напълни Европа! Политика на Еврей
хаха

2016.08.02 | 22:29

9
Вербуват хора за чужда военна сила??? България е в ЕС зАедно с тъпите германци значи съюзници! България е НАТО зЕдно с Германия пак съюзници!!! Кога ще въведе Германия визи за САЩ и Канада ЗАЩОТО правилата в ЕС са за ваички? С какво Германия е повече от България и кога подлогата Борисов ще повдигне въпроса за визите ами шенген? двойни стандарти в ЕС! Браво на Англия напуснаха ЕС! Браво!
Тез Нормални Ли Са

2016.08.02 | 22:28

8
Халифат ли искат , Меркел доунищожава Европа целенасочено и наи вече България
патриот

2016.08.02 | 22:27

6
Ген. Колев дра руснаците в Добруджа през 1-вата св. Скоро ще изловим и ловците и другите московски мекерета. А руснаците или да се пекат мирно или в Сибир-свикнали са.
патрит си ама друг път

2016.08.02 | 22:27

7
ела ме излови за паламарката бе гей насран соросоиден
70

2016.08.02 | 22:27

4
Защо ли един мигрант не отива в Русия?Да не ви да е по-зле от Сирия.
ВАЖНО

2016.08.02 | 22:27

5
ЗАЩОТО РУСИЯ Е ЗА РУСНАЦИТЕ. ТЕ НЯМА ДА ПУСНАТ ТАКИВА ГАЛОШИ.

2016.08.02 | 22:27

3
Защо не се намеси "БОГ" да унищожи всички двуполови , вече е по лошо от колкото в Содом и Гомор ???
патриоти от всички страни съединявайте се

2016.08.02 | 22:27

2
"според експертите всъщност се борят срещу демократичната политическа система в България" ДЕМОКРАТИЧНА САМО НА ХАРТИЯ, а тия малоумници третополови да си отворят очите широко че следва широко отваряне на бузките, задните имам в предвид

2016.08.02 | 22:26

1
Германия не е фактор, който да се занимава с Българското законодателство, и най малко с родолюбиви Българи като Динко и Перата. Гордея се с такива хора.

Добави коментар

Водещи новини