Полицията обискира жилища в цяла Германия заради коментари в интернет

  • 13 юли 2016 15:24

  • 3842
  • 4
Полицията обискира жилища в цяла Германия заради коментари в интернет
© Getty Images/Guliver

Германската полиция обискира жилища в 14 от 16-те провинции на Германия в хода на координирано разследване срещу употребата на езика на омразата в интернет, заяви днес във Висбаден Федералната криминална полиция на Германия (БКА), цитирана от ДПА. Властите разследват 60 души във връзка с публикуването на обидни коментари.

В един от направилите най-голямо впечатление случаи членове на група във Фейсбук в Бавария месеци наред възхвалявали нацистката идеология, заяви баварското министерство на вътрешните работи.

Във фокуса на разследването са попаднали двамата администратори на групата, 42-годишен мъж от окръг Алгой и 37-годишен жител на Нюрнберг.

Полицията заяви, че една от целите на проведените в цяла Германия обиски е да напомни на хората да използват разумно езика в социалните мрежи, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3842 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.14 | 14:46

4
Хитлер се гордее с вас, патриоти!

2016.07.14 | 11:29

3
Съвсем нормално действие. Правата на хората бяха създадени от еди богопомазани за да загладят гънките на мислещият бял човек. Сега, след няколко поколения, се явяват все още единици които не мислят като стадото.
хаха

2016.07.14 | 11:29

2
Тея се излагат! За подобни действия в Египет възникна революция! Значи Германия може да пеави така, а Египет не??? двоен меркелов стандарт! Бойко е приятел на меркел смятайте какво ни чака а и как турчето склуптор кадрува в миниатерство на културата смятайте какво ни чака!
Глупаци

2016.07.14 | 11:29

1
Немски глупаци,то бива простотия в тая евро кочина ама това вече е прекалено.Нали уж живеем в демокрация,в скапаната Европа където правата на хората се зачитат,защо аз трябва да мисля като овца и да не мога да казвам на глас какво мисля по дадени въпроси.Мисля,че вървим към война в Европа,тормоза над белия човек не може да трае вечно.

Добави коментар

Водещи новини