Шойбле: Ще ни е мъчно за британците

  • 09 юли 2016 12:35

  • 2524
  • 1
Шойбле: Ще ни е мъчно за британците
©

Резултатите от референдума във Великобритания не означават, че автоматично ще последна ефект на доминото и ще има и други напускащи ЕС страни. Брюксел обаче е длъжен да действа бързо, за да не се задълбочи кризата на доверието. Това заяви министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле в интервю за в. "Аугсбургер алгемайне".

"Ще ни е мъчно за британците, но и без Обединеното кралство ЕС ще запази устойчивостта си, защото при цялата справедлива критика Европейският съюз остава правилният отговор на глобализацията. Поединично европейските страни, в това число Германия, са прекалено малки, за да решават международните въпроси. Ние обаче трябва да действаме бързо след брекзит, за да не започне пожар", заяви Шойбле.

Президентът на германската федерална банка Йенс Вайсман заяви, че икономическият ръст в еврозоната и в Германия леко ще се забави заради брекзит, но в по-голяма степен ще пострада самата Великобритания.

Според Шойбле засега не се наблюдава отрицателно влияние на резултатите от референдума върху германската икономика.

Последвайте канала на

Калина Христова
2524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.07.11 | 16:19

1
Не тъжете бе , те ще се оправят, нищо не е случайно. Ще имат малко сътресения, но после сами ще диктуват политиката си. Да видим само до председателството на милата ни България, дали пък няма да се е разпаднал вече европейския съюз.

Добави коментар

Водещи новини