Правосъдният министър на Германия изрази загриженост за устоите на демокрацията в страната

  • 04 юли 2016 07:48

  • 1821
  • 1
Правосъдният министър на Германия изрази загриженост за устоите на демокрацията в страната
© Getty Images/Guliver

Федералният министър на правосъдието на Германия Хайко Маас изрази загриженост за устоите на демокрацията в страната поради възхода на десните сили, пише берлинският вестник Der Tagesspiegel. "Има много хора, които не действат заради страх от нападение на десните. Това е опустошително за нашата демокрация", заяви Маас, подчертавайки, че не бива да бъде създаван климат, в който "хората вече да не смеят да отворят устата си. Това не трябва да се случва".

Министърът призова "всички, които виждат Германия като космополитна и толерантна държава" да не се примиряват с насилието на десните екстремисти. "Мълчаливото мнозинство трябва да дръпне завесите, да отвори прозорците и не само да погледне какво се случва на улицата, но да се намеси и да отвори устата си". Важно е хората да не се съгласяват с омразата и подбуждането към нея - независимо дали на работа, в метрото, на футболното игрище или в заведенията, подчерта Маас.

Правосъдният министър обвини отчасти популистите от "Алтернатива за Германия" за тревожните тенденции за нарастване на насилието на десните. Според Маас партията и отделни нейни членове са "словесни подпалвачи, които използват темата и тази вълна, за да извлекат политически дивиденти. Това, което е необходимо, е обективна, политическа конфронтация с "Алтернатива за Германия", отбеляза германският политик.

Последвайте канала на

Калина Христова
1821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един каза ...

2016.07.05 | 21:17

1
Хайко Маас е кръгъл идиот! Червено-зелена-болшевистка отрепка. За кретени като него всичко който не са червени авроматично са фашисти. УРОД!

Добави коментар

Водещи новини