Европейският парламент одобри орязания бюджет на ЕС за 2012 г.

  • 01 декември 2011 19:16

  • 1074
  • 1
Европейският парламент одобри орязания бюджет на ЕС за 2012 г.
©
Евродепутатите утвърдиха бюджета на ЕС за догодина, наложен от правителствата на държавите членки, който предвижда строго ограничаване на разходите заради затягането на коланите във всички държави заради дълговата криза. В крайна сметка разходите бяха орязани на 129,1 милиарда евро.

В първото си обръщение към Европарламента новият председател на Европейската централна банка Марио Драги предупреди, че рисковете за растеж в еврозоната са се увеличили и призова за по-тясна интеграция на икономиките, за да бъде избегната нова дългова криза.

"Уверен съм, че новата рамка за наблюдение ще възстанови доверието с течение на времето. Също така съм съвсем сигурен, че страните като цяло са на прав път. Необходим е обаче надежден сигнал, който да даде максимална сигурност в краткосрочен план", посочи той.

"Това, от което смятам, че се нуждае нашият икономически и валутен съюз, е ново финансово споразумение - фундаментално преформулиране на финансовите правила, заедно с общите финансови ангажименти, поети от правителствата в еврозоната", каза още председателят на Европейската централна банка.

Марио Драги не уточни какви действия може да предприеме банката, която е под огромен политически и пазарен натиск да повиши покупките на правителствени облигации в еврозоната или да отпусне кредити на Международния валутен фонд в подкрепа на боледуващите Италия и Испания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1074 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:D

2011.12.01 | 20:12

1
a na6te hora tuka protestirat :D:D:D EU nqma pari oba4e na6ta Velika BG ima i horata si gi iskat :D:D i pari za BDJ i pari za Zurnoproizvoditelite i za pensii i za BAN,abe vuob6te EU trqbva da se prisuedini kum BG,a ne obratnoto ,za da moje da ima prosperitet.:D

Добави коментар

Водещи новини