Белгия: Брекзитът не е драма за ЕС

  • 27 юни 2016 13:12

  • 4454
  • 3
Белгия: Брекзитът не е драма за ЕС
© gettyimages (архив)

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит) не е драма за блока, заяви белгийският премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, предаде РИА Новости.

Ръководителят на правителството в Брюксел коментира решението на поданиците на Обединеното кралство, които определиха страната им да излезе от Общността. "Решението от 23 юни 2016 г. е драматично за Острова, а не за блока", допълни той. "Сега моят приоритет са интересите на моята страна и на ЕС, а не британските", каза още Мишел. Той също припомни, че Обединеното кралство няма да може отново да се присъедини към политическия съюз. "Това е техен избор и те трябва да си понесат последиците", допълни министър-председателят на една от основателките на ЕС в коментар на подписката, в която над 3 млн. британци искат нов референдум.

Мишел припомни, че през февруари 2016 г. в Брюксел са били направени отстъпки пред британския премиер в оставка Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. по отношение на имиграционната политика на Лондон. "Сега тези договорености са изхвърлени на боклука", заяви Мишел.

Белгийският премиер изрази и своето несъгласие и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те по-рано заяви, че около 1600-те британци, които работят в институциите на ЕС може да останат на работа в Брюксел.

Привържениците на Брекзит надделяха на допитването. От Брюксел заявиха, че Лондон трябва да започне възможно най-бързо преговори с ЕС за излизането на Кралството от блока. Днес се появи информация, че Брюксел е назначил преговарящ по политическите въпрос с британците. Става дума за Дидие Сюивс. 50-годишният белгийски дипломат е бил съветник на бившия председател на Съвета на Европейския съюз – Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4454 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.27 | 20:26

2
Брекзита ,не е драма ,катастрофа е !Тежка за ЕС !Разпада се д-то на педалите ,от Гейевропа !
Джордж Оруел 1984

2016.06.27 | 23:09

3
Началото на разпад на това тоталитарно световно робство водено начело с илюминати като Ротшилд. ЕС, както и всички подобни съюзи целящи НОВ СВЕТОВЕН РЕД нямат успех, защото хората не са толкова глупави да смятат, че Земята е плоска!

2016.06.27 | 15:51

1
Брекзит не е драма ! Той е празник за хората , но не и за европедерасите ! Ще има още !

Добави коментар

Водещи новини