Глобален шок от решението на Великобритания да напусне ЕС

  • 24 юни 2016 15:28

  • 5018
  • 2
Глобален шок от решението на Великобритания да напусне ЕС
©

Великобритания гласува за напускането на Европейския съюз, пренебрегвайки предупрежденията за икономическо бедствие и изолация, нанасяйки жесток удар на 60-годишния съюз, който накара световните пазари да отбележат рязък спад, съобщава вестник Ahram.

Инвеститорите побързаха да разпродадат британската лира, петрола и акциите,след като разделена Великобритания скочи в неизвестното, превръщайки се в първата държава напускаща ЕС – кулминация на десетилетия подозрения към Европа.

Шокиращият вот също така застрашава и единството на Обединеното кралство, като Шотландия не иска да последва останалата част от страната извън ЕС.

Британската лира се срина с 10%, падайки до минимума си от 31 години и разменяйки се за 1.3229 долара. Европейските фондови пазари изгубиха близо осем процента със започването на търговията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
С ДС

2016.06.27 | 17:16

2
ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗА, ЧЕ С КОГОТО СМЕ СЕ ХВАНАЛИ ИЛИ ПО-ТОЧНО, КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ ЗА НАС ВИНАГИ Е ГУБИЛ И СЕ Е РАЗПАДАЛ. РЕД Е НА ЕС, СЛЕД ТОВА НАТО И НАКРАЯ ООН. ТОВА Е НАШИЯ ПРИНОС КЪМ СВЕТА, ТАКА ЧЕ И НИЕ СМЕ ДАЛИ НЕЩО, НАЛИ?
гошо

2016.06.27 | 17:15

1
Рептилът Сорос толкова се е шокирал от резултатите,че две седмици преди това леко е позакупил злато.

Добави коментар

Водещи новини