Австрия: Няма да има ефект на доминото след Брекзит

  • 24 юни 2016 12:20

  • 1360
  • 1
Австрия: Няма да има ефект на доминото след Брекзит
© gettyimages

Надали ще има ефект на доминото след излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит), каза австрийският канцлер Кристиан Керн, пише газета.ру.

Ръководителят на правителството във Виена отговори на твърдения на дипломатическата централа на Люксембуруг, че вълна от референдуми може да залее членките на блока. "Не предвиждам нови допитвания до населението в останалите 27 членки на ЕС", заяви Керн. Той допълни, че заради решението на британците Европа може да загуби своите  позиции в света.

Поданиците на Обединеното кралство решиха тяхната страна да напусне блока след около 40-годишно членство. Заради резултатите от референдума френският президент Франсоа Оланд свика извънредно заседание на правителството в Париж.

"Брекзитът е тревожен сигнал за Брюксел", каза шведският премиер Стефан Льовен и заяви, че уважава мнението на британците. Неговият естонски колега Тами Райвис изрази съжаление за изхода от допитването. Кипърският президент заяви, че неговата страна ще остане в ЕС, дори след излизането на Кралството.

Въпросът за следващите действия на ЕС ще бъде обсъден утре край Берлин от външните министри на шестте основателки на ЕС (Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия и Люксембург), предаде БТА.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.24 | 16:38

1
А па да видиме!

Добави коментар

Водещи новини