Марин льо Пен: Тоталитарният Европейски съюз се пропуква отвсякъде

  • 22 юни 2016 08:36

  • 1264
  • 3
Марин льо Пен: Тоталитарният Европейски съюз се пропуква отвсякъде
©

Водачката на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен нарече Европейския съюз "тоталитарен" и поиска референдум за членството във всяка страна като този, който предстои утре във Великобритания, предаде Франс прес.

Евродепутатката се определи като "защитник на свободата на народите да разполагат със своята съдба и да избират законите си. Това, което искам, е референдум във Франция. Всяка страна трябва да може да се произнесе с референдум", каза Льо Пен по телевизия Те Еф 1.

"Французите не са питани от 11 години, а последния път тяхната дума бе потъпкана" от традиционните леви и десни партии", продължи водачката на Националния фронт, имайки предвид референдума през 2005 г. за Договора за европейска конституция.

"Какъвто и да е резултатът в четвъртък, Европейският съюз се разпада, той се пропуква навсякъде. Или чакаме потопа, експлозията, или сядаме около масата и започваме да градим Европа на нациите, която ще замени тоталитарния Европейски съюз, който познаваме днес", каза Марин льо Пен.

На въпрос какво има предвид с квалификацията "тоталитарен", която употребява редовно за ЕС, крайнодясната лидерка отвърна: "Да, тоталитарен, съвсем ясно, защото ни обясниха, че демокрацията не може да разваля договори". Тя добави, че ако е британка, ще гласува за Брекзит, пише БТА.

"Откакто се включихме в този процес (ЕС), който напредва въпреки нашата воля, ние сме в икономическата зона с най-слаб растеж в света, с безработица, която постоянно расте, с експлозия на бедността в еврозоната, имаме отворени граници, в които се вихрят всякакви трафиканти, терористи и икономически имигранти", каза Марин льо Пен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1264 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.23 | 11:33

2
арабелите май ще успеят да изпълнят целите на САЩ-разпадане на ЕС

2016.06.23 | 11:33

3
Който сам не си го направи ,друг -едва ли !Много станаха педалите на клона ..... естествено е да се счупи !
един каза ...

2016.06.23 | 11:33

1
Марин е велика!

Добави коментар

Водещи новини