Юнкер: Гърция е на правилния път

  • 22 юни 2016 07:30

  • 739
  • 0
Юнкер: Гърция е на правилния път
© Getty Images/Guliver

Председателят на европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви във вторник, че „Гърция е на правилния път“, след разговори с гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли в Атина, пише Ekathimerini, цитирани от "Фокус".

Юнкер и Ципрас са обсъдили напредъка на Гърция в прилагането на реформи и перспективите за икономически растеж по време на срещата, която, както бе съобщено, е била изключително сърдечна.

„Резултатите са окуражаващи“, заяви Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Той бърна внимание на това, че гръцкото правителство и гръцкия народ „трябва да са собственици на гръцката програма“ и че това, което кредиторите очакват от страната, не е да приема нареждания от

Брюксел, а да поеме инициативата в прилагането на реформите.

Междувременно Гърция получи 7,5 млрд. евро от спасителните фондове, след завършването на ревизия на кредиторите, заяви ръководителят на Европейския механизъм за стабилност Клаус Реглинг.

Гръцките власти ще използват 5,7 млрд. евро от тези средства за да посрещне предстоящите падежи по дълга, а остатъка ще бъде насочен към изплащане на просрочени задължения.

Последвайте канала на

Калина Христова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини