47-годишна българка тъпчела с приспивателни възрастни хора в Гърция, за да ги ограбва

  • 15 юни 2016 15:19

  • 21940
  • 1
47-годишна българка тъпчела с приспивателни възрастни хора в Гърция, за да ги ограбва
© Getty Images/Guliver

47-годишна българка бе арестувана с обвинение за поне 6 извършени кражби в района на Атика, като се разследва участието й и в други по-крупни обири, съобщиха от полицията, предаде "Български новини".

Срещу нея има и висяща присъда за грабеж. Сънародничката ни е извършвала престъпленията от 2011 г. насам, контактувала с възрастните или децата им по телефон, като предлагала да работи като помощничка на вътрешна работа. Жертвите си намирала през обяви на хора, като избирала предимно възрастни хора, които са имали трудности с мобилността и изправени пред сериозни здравословни проблеми, като всеки път се представяла с различна самоличност.

След като набелязвала жертвите и постъпвала на работа, тя сипвала коктейл от сънотворни на възрастните хора и събирала всички пари и ценности по къщата, включително и тези по самата жертва, като гривни, пръстени, ланци. Българката използвала различни самоличности и телефонни номера, за да не бъде открита и се задържала на работа най-много 1-2 дни. Във всичките случаи, жертвите изпадали в безсъзнание в продължение на няколко часа и след това хоспитализирани в болница в продължение на дълъг период от време.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Pl

2016.06.27 | 15:16

1
Как се казва"българката"-айше или нещо подобно

Добави коментар

Водещи новини