Банда измамници купиха диаманти с пари от Монополи

  • 15 юни 2016 07:17

  • 2191
  • 0
Банда измамници купиха диаманти с пари от Монополи
© GettyImages

Един италианец и четирима сърби от Нотингам, са осъдени на общо 22 години затвор за измами с пари от играта Монополи в размер милиони евро, съобщава сръбският в. "Блиц", цитиран от БТА.

Ловките измамници използвали пари от играта, за да купуват диаманти и скъпоценни бижута, а най-големият им удар бил невероятните 6,1 милиона лири стерлинги. Водач на бандата бил италианецът, който се представял за експерт за скъпоценни камъни и договарял покупките на бижута, а четиримата сърби, включително една жена, му били съучастници.

Присъдата била произнесена в Бристол, а съдията признал, че подсъдимите са "гениални".

При покупката на скъпоценностите членовете на бандата ловко сменяли пачките истински пари със "сандвич" от няколко истински банкноти, между които имало пари от играта Монополи. Сделките били сключвани в луксозни заведения или скъпи хотели.

Според свидетелството на известен ювелир, който бил измамен с 6,1 милиона лири, посредник му казал, че "има инвеститор, готов да даде 5 милиона евро само за диаманти". Продавачът водел със себе си и телохранители.

След като истинските банкноти минали през машина за броене, измамниците успели да сменят пачките и да "купят" диамантите с банкноти от Монополи. Купувачите изчезнали незабавно с диамантите и с истинските пари.

Последвайте канала на

Novini.bg
2191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини