НАТО и ЕС осъдиха нападението в Орландо

  • 13 юни 2016 14:09

  • 2525
  • 3
НАТО и ЕС осъдиха нападението в Орландо
© Getty Images/Guliver

Терорът и омразата няма да променят това, което сме, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод нападението в нощен клуб в Орландо. Решително осъждам ужасната стрелба и скърбя с близките на загиналите, с общността на лесбийките, гейовете, би- и транссексуалните, добавя той в писмено изявление, предаде БТА.

НАТО е обединена в борбата срещу тероризма и в защитата на нашите отворени общества, допълва Столтенберг.

Върховният представител на ЕС за сигурността и външната политика Федерика Могерини определя стрелбата в Орландо като "ужасно нападение" и "трагедия" не само за американците, но и за целия свят, подобно на всички останали кръвопролития, причинени заради вярата, сексуалната ориентация и убежденията на жертвите. Съпричастни сме с американците, особено с обществото на сексуално различните, взето на прицел при това нападение от омраза, допълва Могерини.

ЕС е решен да продължи сътрудничеството със службите на всички равнища. Споделяме общите ценности на равенството и недискриминацията. Заедно ще продължим да насърчаваме и защитаваме тези ценности, заявява Могерини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2525 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2016.06.14 | 13:13

3
Призовавам джихадистите и ислямистите да сринат до основи европейските педерастически институции, движения и тия "ценности" за които намеква проклетата кучка Могерини, да бъде смърт! Да ти пикам на Натото и на извратените европейски ценности и закони. Как няма да го накълцат на парчета черния Обам ислямистите, а тая мръсница Федерика да разчекнат и изгорят. Не на исляма, не на джамиите, не на гейовете, лесбийките и всичката останала сган, пробутвана от САЩ. Наш Бог е Иисус Христос, нашата страна е България!

2016.06.14 | 09:38

2
Дреме ми на к,ура за 59 мъртви педераса и то в Орландо ! Ние пък осъждаме НАТО и ЕС !

2016.06.14 | 06:22

1
И на моя!

Добави коментар

Водещи новини