Водещ италиански вестник публикува "Моята борба" на Хитлер

  • 11 юни 2016 18:07

  • 6626
  • 1
Водещ италиански вестник публикува "Моята борба" на Хитлер
© Getty Images/Guliver

Водещ италиански вестник публикува "Моята борба" на Хитлер, като по този начин разгневи премиера Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва и малката еврейска общност в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Консервативният ежедневник, който излиза в Милано, предлага политическия манифест на нацисткия лидер безплатно на всеки, който си купи днешния му брой и първия том от книгата на Уилям Ширър "Възход и падение на Третия Райх". Акцията се вписва в кампания на "Джорнале" за публикуване на трудове, посветени на историята на нацистка Германия.

Вестникът, собственост на медийната група на семейство Берлускони, защити своето решение с аргумента, че "Моята борба" е "истинска противоотрова за токсините на националсоциализма". При това изданието на книгата, в която Хитлер описва своята политическа програма, включва критичен коментар. Италианският премиер обаче разкритикува остро решението на вестника. Лидерите на еврейската общност в страната заявиха, че са ужасени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.06 | 09:15

1
Браво!!! Това е истинска книга..трябва да се учи в училищата!

Добави коментар

Водещи новини