ЕК: Австралийският подход към миграцията не е пример за ЕС

  • 06 юни 2016 14:44

  • 3093
  • 3
ЕК: Австралийският подход към миграцията не е пример за ЕС
© Getty Images/Guliver

Подходът, използван от Австралия към мигрантите, не е пример за Европейския съюз, заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия.

Австралия не е пример за нас, европейската политика за убежището и миграцията е изцяло съобразена с международното право, което изключва отблъскването, и това няма да се промени, допълни говорителят. Имаме много ясно виждане кои решения в тази област могат да служат за пример и политиката на Австралия не е сред тях, посочи той.

По последни данни на ЕК досега едва 18 сирийци са върнати от Гърция в Турция по споразумението между ЕС и Анкара в областта на миграцията. Комисията отбеляза, че върнатите обратно сирийци не са подали молби за убежище в Гърция.

В отговор на въпрос говорител на ЕК посочи, че няма информация за прекратяване на споразумението за реадмисия ЕС-Турция.

Процедурно всички изисквания за пълното прилагане на споразумението са налице. Трябва да видим пълното приложение на споразумението, за да бъде отчетен напредък в процеса за отпадане на визите за турските граждани, допълни говорителят.

Външният министър на Австрия Себастиан Курц предложи в интервю плавателните съдове с мигранти в Средиземно море да бъдат прехващани по примера на Австралия. Според министъра мигрантите следва да бъдат връщани обратно или интернирани на острови, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3093 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.08 | 08:29

3
И защо така? Щото европа трябва да бъде срината ли?

2016.06.08 | 08:29

1
Идиоти.като сте тъпи учете се от по умните

2016.06.08 | 08:29

2
ne sa tupi, nagli sa. Ako napravjat kato Avstralia, njama da razrushat Evropa, a celta im e tochno tova!

Добави коментар

Водещи новини