Арменският президент: Надявам се Берлин да не отстъпи пред Ердоган

  • 01 юни 2016 11:06

  • 5701
  • 3
Арменският президент: Надявам се Берлин да не отстъпи пред  Ердоган
© gettyimages (архив)

Арменският президент Серж Саркисян изрази в интервю за "Билд" надежда, че германските депутати, които се очаква да признаят днес геноцида над арменците, "няма да се оставят да бъдат сплашени" от Турция, предаде АФП.

"Няма да е справедливо да не нарекат геноцид геноцида над арменците само защото това гневи държавния глава на друга страна", заяви Саркисян. Той имаше предвид турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който се обади вчера по телефона на канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, за да сподели "тревогите си" по повод готвената за днес резолюция на Бундестага. "Политиците от Бундестага също виждат нещата по този начин и няма да се оставят да бъдат сплашени", добави арменският лидер.

Според него няма основания за страхове, че след гласуването турците може да поставят под съмнение оспорваното споразумение с Европейския съюз, лансирано от Берлин, което позволи да бъде намален притокът на имигранти в Европа. Това споразумение вече е крехко и "ще е трудно да бъде прилагано дълго време с партньор като Турция", смята Саркисян.

Арменският президент каза, че не би разбрал германските депутати, ако се поддадат и отхвърлят резолюцията. "Щом започнеш с компромисите, за да защитиш краткосрочни политически интереси, вече си способен да го правиш постоянно. Което не е добре за Германия, не е добре за Европа, нито пък за света", каза арменският президент.

Последвайте канала на

БТА
5701 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
И България за 500г.

2016.09.02 | 12:38

3
Робство,кастрираните са изклали над 50 мильона Българи и земите им заграбени.Написано е подробно от Иван Вазов в книгата му-Под игото.

2016.09.02 | 12:38

2
нашите управници под давлението на на САЩ (да угоди на Турция основен съюзник в НАТО с втора по големина армия ) заменихме робство с "присъствие",съжителство" и че много хубаво сме си живели в османската империя и други подобни дивотии .

2016.06.05 | 20:26

1
Да се оплаче на арменския поп!

Добави коментар

Водещи новини