Германски евродепутат разкритикува български колеги

  • 29 ноември 2011 09:11

  • 1344
  • 2
Германски евродепутат разкритикува български колеги
©

Германският депутат в Европейския парламент Дорис Пак призова нейните български колеги да не обръщат внимание на македонския филм Трето полувреме, пише скопският  в. Вечер.

Председателят на комисията по култура в ЕП по този начин отговори на реакциите срещу лентата, посветена на футболен мач между местен и български тим по време на Втората световна война. Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев написаха писмо до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, че филмът манипулира историческите факти.

"Не трябва да се обръща внимание на реакциите на българските евродепутати за филма "Трето полувреме”. Това са хора, които не разбраха нищо за Европа. Те трябва да прекратят с това, тъй като какво бихме правили ние в Германия, ако винаги трябва да казваме не на всички филми, които се снимат за Третия райх. Тяхната реакция не е културна ", заявила Пак.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.27 | 02:46

2
Ако германците имат за какво да се срамуват, ние имаме за какво да се гордеем! Да се гордеем, че успяхме да спасим десетки хиляди хора от мръсните им лапи!
franz

2013.11.10 | 13:46

1
beschissene vollidioten

Добави коментар

Водещи новини