Ципрас със серия от международни посещения

  • 19 май 2016 09:49

  • 1136
  • 1
Ципрас със серия от международни посещения
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли ще направи серия от международни посещения, като започне от Рим на 20 май, с цел да се разширяване на сътрудничеството, привличане на инвеститори, решаване на въпроса за бежанците и двустранните отношения на Гърция, предаде Independent Balkan News Agency, цитирани от "Фокус".

Алексис Ципрас ще пътува до Рим в петък, 20 май, за да присъства на втората среща на европейските социалистически лидери, която ще се проведе в италианската столица.

На 22 май Ципрас ще пътува до Истанбул за участие в Световната хуманитарна среща на върха на ООН. На следващия ден гръцкият премиер ще се срещне с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли ще се срещне в Атина с кипърския президент Никос Анастасиадис, който ще дойде директно от Истанбул на 25 май.

На 27 май, министър-председателят ще посрещне в Атина руския президент Владимир Путин, а в началото на юни Ципрас ще участва в срещата на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в София.

Последвайте канала на

Калина Христова
1136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В е л и к и я

2016.05.19 | 13:15

1
Още ли пари ще просиш бе ..или ще се молиш да си пробутвате безвкусните боклуци..

Добави коментар

Водещи новини