Принц Уилям спасявал моряците от потъналия руски кораб

  • 28 ноември 2011 07:03

  • 972
  • 0
Принц Уилям спасявал моряците от потъналия руски кораб
©

В операцията по спасяването на руския екипаж на товарния кораб Swanland, потънал в Ирландско море, взел участие и британският принц Уйлямс, съобщи Associated Press.

От Министерството на отбраната на Великобритания са съобщили, че служещият в Кралските ВВС принц бил един от пилотите на вертолета, който откарал на сушата откритите двама моряци на спасителния плот.

Освен двамата оцелели, спасителите са открили тялото на един загинал моряк. Съдбата на останалите петима члена от екипажа на Swanland засега не е известна.

ИТАР-ТАСС съобщи имената на спасените, установена е самоличността на загиналия на загиналия.

Товарният кораб Swanland подаде сигнал за бедствие през нощта срещу неделя. Моряците съобщили на бреговата охрана за пробойна в корпуса и че в трюма навлиза вода. Впоследствие един от спасените моряци разказал, че гигантска се стоварила върху кораба, пречупила му корпуса и това довело до потъването му.

Спасителната операция продължила през целия 27 ноември и била прекратена с настъпването на тъмнината. Агенция „Новости” съобщи, че издирването ще продължи на 28 ноември. Sky News съобщи, че според спасителите неоткритите моряци може би са живи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини