Дания ще извършва проверки по границата с Германия

  • 03 май 2016 09:06

  • 1215
  • 0
Дания ще извършва проверки по границата с Германия
© Getty Images/Guliver

Дания удължи контрола по границата с Германия за още един месец, съобщава изданието Der Spiegel. Проверките на произволен принцип ще останат в сила до 2 юни. Мярката е наложителна, за да бъде ограничен броят на мигрантите, които влизат в страната, обясниха от Министерството за имиграцията в Копенхаген, информира "Фокус".

"Ако кандидатите за убежище нямат необходимите документи, за да продължат към Швеция, възниква сериозен риск, че много бежанци и мигранти могат да бъдат блокирани в страната", се казва в изявление на датския министър на интеграцията Ингер Стойберг. В същото време тя подчерта, че в Германия има голям брой нерегистрирани бежанци, които биха могли да тръгнат към съседното скандинавско кралство.

"Такова струпване би могло да застраши обществения ред и вътрешната сигурност в Дания", отбеляза Стойберг.
Въпреки че е част от Шенгенското пространство, Дания въведе контрол по границите си на 4 януари. Властите осъществяват контрол на влизащите на територията на страната от Германия, тъй като в отговор на мигрантския натиск Швеция затвори свободния достъп до страната през пролива Йоресунд.

Последвайте канала на

Калина Христова
1215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини