Здравната каса се намеси в Брекзита

  • 05 април 2016 12:18

  • 1496
  • 0
Здравната каса се намеси в Брекзита
© gettyimages (архив)

Британската здравна каса губи всяка година 700 млн. паунда заради членството на страната в Европейския съюз, пише лондонският в. Гардиън.

Изданието се позовава на участник в кампанията в подкрепа на Брекзит (излизане на Великобритания от ЕС). Според Жизела Стюарт граждани на другите 27 държави от блока, които живеят на Острова, се възползват от пропуски в системата и източват институцията. "В същото време от нашия държавен бюджет много пари отиват за лечение на британците, които живеят извън нашата страна", заяви тя.

Привърженици на оставането на Обединеното кралство отговориха на Стюарт. Може би нашите сънародници в чужбина да си плащат от джоба здравните услуги в ЕС, въпреки че са са внесли всички вноски, попита реторично в задочен спор говорителят на организацията По-силна Британия в ЕС Джеймс МакГроури. Ние сме облагодетелствувани от това, че можем да получаваме качествено обслужване и в тази сфера, допълни той.

Британците ще гласуват на референдум дали страната им да остане член на ЕС или не на 23 юни 2016 г. Допитването бе заложено в предизборната кампания на премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., който спечели вота през 2015 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини