Белгийски националисти нападнаха кабинета

  • 04 април 2016 13:15

  • 1203
  • 0
Белгийски националисти нападнаха кабинета
© gettyimages (архив)

Белгийското правителство на Шарл Мишел лекува симптомите, а не болестта - исляма; след терористичните нападения в Брюксел първопричината остава извън обсега на вниманието. Това се посочва в позиция на крайните белгийски националисти от партията "Вламс беланг" ("Фламандски интерес").

Отбелязва се, че правителството продължава да определя атентатите от 22 март като дело на "малка радикализирана група". Партията определя това като "късогледство", водещо до недостатъчни ответни мерки. Според националистите този подход ще доведе до още терор и още невинни жертви. Сърцевината на проблема е ислямизацията на нашето общество и култура. Ислямът проповядва джихад - война срещу Запада, срещу Европа, срещу нас. Джихадът е средство, а целта е шериатски халифат, се посочва в становището.

Партията съобщава, че разкрива сайт в интернет, на който жителите на Фландрия да подават сигнали, свързани с ислямизацията в обществото. Очакват се сигнали за забрадени обществени служители, за въвеждането на забрана за къпане на голи хора в басейните, за откриването на нови магазини за храна халал, за разкриването на нови джамии, за коленето на животни по балкони в съответствие с традициите на исляма. На основата на сигналите ще бъде разработена интерактивна карта.

Много е важно да следим всеки сигнал, който ще очертае нарастващата ислямизация в нашата страна, за да отговорим по съответния начин, заявяват от партията. Фламандски интерес в последните години получава все по-голяма подкрепа сред избирателите, които са разочаровани от умерените националисти от Нов фламандски алианс - водещата политическа сила в настоящото коалиционно управление на Белгия.

Последвайте канала на

БТА
1203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини