ЕК подкрепи антикризисните мерки на Марио Монти

  • 23 ноември 2011 12:27

  • 608
  • 0
ЕК подкрепи антикризисните мерки на Марио Монти
© gettyimages

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изрази увереност, че новото италианско правителство на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна ще се справи с кризата, предаде АП.

"Във времена на криза и въпреки големите икономически затруднения Италия прояви решителност да излезе от кризата веднъж и завинаги", каза ръководителят на ЕК след среща между двамата в Брюксел. Това обаче е огромно предизвикателство, допълни той.

Монти при поемането на поста обяви широк пакет от реформи в икономиката и социалната сфера, като въвеждане на данък въру недвижими имоти и борба срещу укриване на данъци. Барозу заяви, че амбициозната програма трябва да се спазва стриктно.

Монти е на първото си посещение в Брюксел като ръководител на кабинета в Рим. Той се срещна и с председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини