Фирмата-собственик на египетския самолет: Похитителят не е терорист

  • 29 март 2016 13:19

  • 1402
  • 0
Фирмата-собственик на египетския самолет: Похитителят не е терорист
© gettyimages (архив)

Похитителят на нашия самолет не е терорист, а идиот, пише в съобщение на египетската авиокомпания, чийто лайнер беше отвлечен днес, предаде Би Би Си.

Кореспондент на британската медия цитира изявление на фирмата. "Мотивите на човека, който отвлече пътническия самолет с няколко десетки души на борда, са лични. Подбудите на мъжа нямат политически характер. Той е идиот, а не терорист. Терористите са луди, но не и глупави. Този човек е глупак", посочи още пратеникът на Би Би Си в Кайро, който цитира представител на авиопревозвача. От компанията заявиха, че не могат да определят самоличността на престъпника. Според британския в. Гардиън мъжът се казва Сейф ад Дин Мустафа.

Мъж отвлече тази сутрин самолет от аерогара в египетското пристанище Александрия и го приземи в кипърски град Ларнака. Първоначално беше съобщено, че мъжът се казва Ибрахим Самаха и е преподавател по ветеринарна медицина в американски университет. Версията беше, че той е извършил похищението, за да предаде писмо на бившата си съпруга, наричана Марина Парасху.

По-късно жена, която се представи за съпруга на Самаха, заяви, че нейният мъж не е отвличал самолета, а е бил сред пътниците. По-късно и самият Самаха опроверга лично информацията и потвърди, че е летял с похитения лайнер.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини