Атина подкрепя евентуален рестарт на Южен поток

  • 28 март 2016 12:01

  • 2025
  • 3
Атина подкрепя евентуален рестарт на Южен поток
© Булфото (архив)

Атина е готова да подкрепи евентуалното рестартиране на газопровода "Южен поток", каза гръцкият посланик в Русия Данаи-Магдалини Куманаку (на снимката) пред Интерфакс.

"Ако ръководителят на представителството на Европейския съюз в Москва - Вигаудас Ушацкас - смята, че възобновяването на газопровода, то на мен не ми остава нищо друго освен да се съглася. Гърция горещо приветства строителството на тръбопроводи на своята територия. Осъществяването на такива проекти ще подпомогне за диверсификацията на доставките на синьо гориво и са част от енергийната сигурност на нашата страна", допълни дипломатът, която бе посланик в София през 2006 г.

По думите на Куманаку нейната държава смята, че проектът Посейдон, по който се предполага Русия да доставя руски газ към европейски страни през тръба по дъното на Черно море, може да е полезен за Южна Европа.

Руският президент Владимир Путин в края на 2014 г. обяви преустановяването на "Южен поток" след критики от страна на Брюксел, че газопроводът не отговаря на правилата на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2025 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.27 | 22:45

3
БРАВО АТИНА!
Българин

2016.04.27 | 22:45

1
Не, че нещо, ама проектът "Южен поток" беше спрян от американските лакеи в София - Орешарски, Борисов, Кунева, Плевньо и сие мИнджевци, които последното нещо, от което се ръководят, се казва български национален интерес! Няма как тези "политици" да се опълчат на деградивната американска политика спрямо българския народ, защото тия "българи" са поставени на властови позиции именно от началниците им във Вашингтон! Е, както е казал мъдрият български народ: "Кръвта вода не става!" Така и от Българин евроатлантик НЕ СТАВА! А българите още не са си казали тежката дума, националните предатели изпитват страх от нея, не са толкова глупави, затова неслучайно не направиха Референдум за влизането на България в НАТО!
Българин

2016.04.27 | 22:45

2
Така, че българските лъжедемократи на "прехода" са демагози и популисти - нищо повече, парадират с "демокрация", "граждански права и свободи" и "евроатлантически ценности", а в същото време НЕ НАПРАВИХА Референдум по такъв важен, общонационален въпрос като членството на България в НАТО! А уж "сме демокрация"???? Впрочем българите видяха какво представляват евроатлантическите "ценности" за тези вече 26 години - някога славната и мощна българската армия беше "реформирана", ама така, че вече на практика да не съществува, освен като придатък на американските империалистически цели, но не и за да изпълнява адекватно конституционните си задължения по опазването и защитата на териториалната цялост на Република България, което е жалко, разбира се. Българските нихилисти допуснаха американски ботуш да тъпче СВЕЩЕНАТА българска земя - съгласиха се САЩ да разположат тук военните си база, които дори НЕ са НАТОвски! При това БЕЗПЛАТНО им ги дадоха, сякаш България е не съюзник, а окупирана страна! Дори комунистите не бяха толкова раболепни към Съветския съюз, тогава НЯМАШЕ съветски военни бази, а напротив - СССР обезпечи военно-технически БА с най-модерно и съвременно оръжие за тогава! Ами то още Наполеон го е казал: "Който не храни собствена армия, ще храни чужда!" По същия начин беше "реформирана" и българската икономика, земеделие и промишленост! През време на тези "реформи" 2,5 млн. БЪЛГАРИ се евакуираха от Родината! И този пък с успех Западът изпълни деградивната си роля спрямо всичко българско, както го направи на Берлинския конгрес и после Ньойския мир/диктат от 1919 година!

Добави коментар

Водещи новини