Не се поддавайте на страха и песимизма след атентатите в Европа, призова папата (видео+снимки)

  • 27 март 2016 12:25

  • 1972
  • 3
Не се поддавайте на страха и песимизма след атентатите в Европа, призова папата (видео+снимки)
© GettyImages/Gulliver

В пасхалната си проповед Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова християните да не се поддават на страха и песимизма след атентатите в Европа, предаде Асошиейтед прес.

Нека не позволяваме на страха и мрака да завладеят сърцата ни, призова главата на Римокатолическата църква по време на празничното богослужение в базиликата "Свети Петър".

Много поклонници отмениха планираните си пътувания до Рим след атентатите в Брюксел, но въпреки това снощи в базиликата дойдоха много вярващи, отбелязват агенциите.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март влезе в смълчания и потънал в тъмнина храм с една единствена запалена свещ, а когато стигна до олтара, осветлението беше запалено, символизирайки възкресението на Исус.

Днес е празник на нашата надежда. Тя е толкова нужна сега, каза Светият отец.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март осъди във великденското си послание отказа на онези, които биха могли да предложат подслон и помощ на мигрантите, бягащи от война, глад, бедност и несправедливост, предаде Франс прес.
Тези братя и сестри срещат твърде често по пътя си смъртта или отказ от онези, които биха могли да им предложат подслон и помощ, каза той в нов призив към лидерите на развитите страни, особено европейските, да не затварят границите си.

Той спомена жертвите на тероризма - "тази сляпа и брутална форма на насилие, която продължава да пролива кръв в различни части на света, както при неотдавнашните атаки в Белгия, Турция, Нигерия, Чад, Камерун, Кот Д'Ивоар и Ирак, предаде ДПА.

Посланието на Христовото възкресение ни приканва да не забравяме онези мъже и жени, търсещи по-добро бъдеще, както и още по-многобройното множество от мигранти и бежанци - сред които много деца, бягащи от война, глад, бедност и социална несправедливост, добави той.

Франциск призова за световен мир, споменавайки зони на военен конфликт или нестабилност като Сирия, Ирак, Украйна, Йемен, Израел и Палестинските територии, Южен Судан, Демократична република Конго, Бурунди, Мозамбик и Венецуела.

По време на богослужението 12 възрастни от Китай, Южна Корея и други страни получиха папско кръщение.

Последвайте канала на

1972 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.28 | 13:46

3
Марш бе ненормалник,другия път целувай орките по чатала без да им ги миеш. Тъпак....

2016.03.28 | 10:07

2
В 21 век човек да си мисли,че има Бог е простотия ! И Папата и Шейховете са еднакво вредни за Света !Хората трябва да премахнат религийте !

2016.03.28 | 10:07

1
Не е точно така. Това че папатА РАБОТИ ЗА ЕВРЕЙТЕ РОКФЕРЕР, против човечеството не значи че човек не трябва да вярва във нещо.

Добави коментар

Водещи новини