Спецакция блокира квартал в Брюксел, евакуираха централата на ЕК (обновена)

  • 22 март 2016 15:35

  • 6010
  • 2
Спецакция блокира квартал в Брюксел, евакуираха централата на ЕК (обновена)
© Getty Images/Guliver

Общо 106 са ранените, от които 17 - тежко, при днешния атентат в метрото в Брюксел, съобщи кметът на града. Има загинали, но броят засега не е уточнен официално.

В района на метростанция "Малбек", ударена тази сутрин от терористите, се извършва специална операция, предаде БТА. Вероятно операцията е свързана с издирването на терористи, съучаствали в днешните удари в метрото и на летището в белгийската столица.

Вече има арестувани, съобщи БНТ. Властите обаче все още не дават подробности за спецакцията.

Властите в Брюксел позволиха на живеещите и работещите в града да напуснат жилищата и офисите си. По-рано днес всички бяха призовани да останат там, където са, след като градът стана жертва на два терористични удара.

Белгия бе поставена в най-висока степен на тревога, но утре магазините, училищата, детските градини и градският транспорт ще работят. Това, от което се опасявахме, се оказа истина, каза премиерът Шарл Мишел.

В следобедните часове бе евакуирана централата на Европейската комисия, а служителите на Европейския парламент бяха задържани в комплекса на институцията. Трима служители на Европейската комисия са сред ранените при днешните атентати в Брюксел. Все още няма подробности за пострадали служители на другите институции на Европейския съюз.

Местни медии потвърдиха, че "Ислямска държава" официално поема отговорност за днешната касапница. По неокончателни данни при атентатите са загинали поне 34 души, а най-малко 198 са ранени. Властите издирват поне един терорист. Няма данни за загинали и пострадали български граждани.

Белгийските и международните медии са призовани да не съобщават за полицейските операции, които са в ход.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
777

2016.03.23 | 01:42

2
БИЛ СЪМ ТАМ И ВИДЯХ. БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ СА СИГАНСКИ ДЪРЖАВИ......СРАМ И ПОЗОР..........ЗАПРИЛИЧАЛИ СА НА КАПАЛА ЧАРШИЯ........

2016.03.22 | 16:49

1
Камен Горанов да го туря на майка ти

Добави коментар

Водещи новини