ЕС постигна съгласие по споразумението с Турция за бежанците

  • 18 март 2016 06:30

  • 4042
  • 4
ЕС постигна съгласие по споразумението с Турция за бежанците
© Getty Images/Guliver

Лидерите на страните от ЕС достигнаха до обща позиция по споразумението с Турция за бежанската криза, предадоха информационните агенции.

Предстои днес тя да бъде обсъдена с турската страна, съобщи премиерът на Люксембург Ксавие Бетел.

„Има съгласие за позицията на ЕС. Тя ще бъде представена от председателя на Европейския съвет Доналд Туск пред турския премиер преди заседанието на съвета.” – написа Бетел в социалната мрежа Twitter.

​Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова планът за връщане на влезли в Гърция нелегални мигранти обратно в Турция да заработи през близките дни.

„Не сме фиксирали дати, но Турция ясно разбира, че планът „един вътре, един вън” трябва да заработи до няколко дни.” – коментира Меркел, цитирана от „Ройтерс”.

Очаква се непосредствено след това да започне отпускането на договорените европейски средства на Турция по споразумението за мигрантите.

Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че държавните лидери от общността не са обсъждали нови преговорни глави, които да бъдат отворени в предприсъединителните преговори с Турция за приемането на страната в общността.

По отношение на искането на турската страна за безвизов режим е решено на Анкара да бъде обещана либерализация на режима, след като страната изпълни всички условия, които са в сила за другите държави.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4042 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.08.18 | 08:43

4
Бива прости европейци ама това вече на нищо не прилича,само глупости от двама трима глупаци,които се мислят за лидери.Май наистина е по-добре да сме с Русия от колкото с Европа.Писна ми... !!!
един каза ...

2016.03.31 | 17:14

3
Така наречения "Merkel-Plan" в дейстцителност се казва "Samsom-Plan" и е из цяло изработен от Think Tank: "European Stability Initiative (ESI)" който е напъно в ръцете на САЩ. Та си мислете каквото си искате ... решенията идват от "извъд океана" и всичко останало е само цирк. Нито Меркел, нито tурците, а още по малко сирииците биват питани за каквото и да е. Та на края ни остава само молитвата - Бог да е милостив с нас!
Nie

2016.03.19 | 10:39

2
Планът "един вътре, един вън" ми прилича на як секс, ама на кого го вкарват и изкарват не знам.
иван

2016.03.18 | 23:51

1
"Един вътре един вън" не го разбирам. "Изпускат" един нелегален, ние им го връщаме, и вземаме един легален. И това, както и да го погледнеш, си е един вътре.

Добави коментар

Водещи новини