Премиерът на Люксембург: Не съм убеден в споразумението с Турция

  • 17 март 2016 16:35

  • 1762
  • 0
Премиерът на Люксембург: Не съм убеден в споразумението с Турция
© gettyimages (архив)

Не съм убеден, че ще постигнем споразумение с Турция за имигрантите, каза премиерът на Люксембург Ксавие Бетел, предаде РИА Новости.

Преди началото на преговорите между представители на Европейския съюз и Анкара в Брюксел, министър-председателят на Великото херцогство изрази съмнение в постигането на съгласие между 28-те и Анкара. "Получили сме някои гаранции, но все още не мога да кажа със 100-процентова сигурност, че ще се разберем", каза още той и изрази съмнения в законността на споразумението от юридическа гледна точка.

Към песимизма на Бетел се присъедини и литовският президент Далия Грибаускайте. "Споразумението е на ръба на нормите на международното право", заяви тя в белгийската столица.

Брюксел и Анкара на 7 март се разбраха ЕС да връща на Турция по един икономически имигрант. В замяна държавата на два континента ще предава на 28-те по един бежанец от военните действия в Близкия изток. Тогава бе съгласувано Брюксел да увеличи помощта за Турция за решаването на проблема от 3 млрд. на 6 млрд. евро.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини