Австрия: Да затворим маршрутите за мигранти през България и Италия

  • 14 март 2016 10:12

  • 2660
  • 2
Австрия: Да затворим маршрутите за мигранти през България и Италия
© Getty Images/Guliver

Австрийският канцлер Вернер Файман призова за затваряне на всички алтернативни маршрути за преселници и бежанци, включително и тези, минаващи през територията на България и Италия.

В предаването "Център" на австрийската обществена телевизия Файман призна, че е променил позицията си по отношение на бежанците, след като е осъзнал, че тази година може да се очакват още повече мигранти. "Когато стана ясно, че в Германия има хора, които смятат, че е добре да дойдат до 2 милиона и 400 000 от тях да останат в Германия, аз казах, че така не може повече. Ние не сме чакалнята на Германия. Тъй като няма европейско решение, ние няма да приемем повече от 37 500 души тази година", каза той.

Според него въвеждането на ограничения за прием на бежанци е част от "Плана Б" за самозащита, предаде БНР. "Единственото ми притеснение е да не започнат отново с политиката на "пропускане". Австрия е длъжна да запази категоричната си позиция по този въпрос. Ние искаме да се създадат приемни центрове, където на бежанците много ясно ще им се каже, че те не може да избират къде ще получат помощ... Не може да действаме без хуманност, но не може и да няма ред... Проблемът може да бъде решен само с приключването на войните в страните, от където идват бежанците", заяви австрийският канцлер.

Попитан дали вярва в договора между ЕС и Турция, Файман отговори, че Турция не "е обикновен партньор" и припомни отношението ѝ към кюрдите, както и към свободата на медиите. Според него обаче решението е важно за самата Турция, защото по този начин ще бъде по-лесно да бъде разбита мрежата на трафикантите на хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.15 | 17:14

2
А защо смята господина,че Турция иска да разбие мрежата за трафик?! Според мен Турция даже има интерес от тази мрежа за да извива ръцете на еропейските "лидери" педали!

2016.03.15 | 12:37

1
И канцлерът на Авсрия дойде на акъла на Волен и Ташева , макар със закъснение от ТРИ ГОДИНИ ! ТИКВАТА и оная дура гедерашка баба Зъркел още са в тъпо блеене ! АТАКА това го предлагаше отдавна , но герботиквите и фесовете бяха против ! ДОЛУ !

Добави коментар

Водещи новини