Английски лекари блокираха здравната система заради нов колективен договор

  • 09 март 2016 17:10

  • 2249
  • 1
Английски лекари блокираха здравната система заради нов колективен договор
© Getty Images/Guliver

Хиляди английски лекари-стажанти започнаха 48-часова стачка. Те предприеха крайните действия заради спор по нов трудов договор, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Заради протеста над 5000 медицински процедури са анулирани или отложени.

Младшият лекар е медик със стаж до 10 години. В момента те са 53 000 в Англия и съставят една трета от общия брой на лекарите там. Министърът на здравеопазването Джереми Хънт наложи на стажантите нов колективен трудов договор през февруари след втората тяхна стачка за един месец. В него се предвижда увеличение на основната заплата с 13,5 процента, но се намаляват плащанията за извънреден труд.

Основен повод за недоволството на лекарите е плащането на смените през уикендите. Правителството заяви, че ще наложи договора след провала на преговорите. Британската лекарска асоциация заяви, че ще оспорва това решение в съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Внимание проблеми

2016.03.09 | 19:32

1
черни терористи увредили тежко след декодиране на зениците младите на снимката..УВреждането е тип "провеждат нагла подготовка за край на" фанерозоя"..ползват нови холограмни оръжия..Подобни тежки увреждания в зениците и лицата може да видите на снимки от пристигащи бежанци от региони нападнати от иноземни нашественици....

Добави коментар

Водещи новини