Испанската десница с абсолютно мнозинство

  • 21 ноември 2011 06:24

  • 983
  • 0
Испанската десница с абсолютно мнозинство
©

Дясната испанска Народна партия победи на парламентарните избори, получавайки абсолютно мнозинство, предаде АФП, позовавайки се на първите социологически проучвания сред гласувалите.

Испанската управляваща партия призна поражението си на предсрочните парламентарни избори. Според резултатите, получени от преброяването на 90% от бюлетините, победител е опозиционната Народна партия с 44% от гласовете и 186 места в 350-местния парламент.

Досегашната управляваща Социалистическа партия е получила подкрепата на 29% от избирателите, което й осигурява 110 места в парламента, или с 59 места по-малко от сегашното разпределение на силите. Британският премиер Дейвид Камерън беше един от първите, който поздрави Мариано Рахой за победата на партията му на парламентарните избори в Испания.

Малко след обявяването на частичните резултати, сочещи победа за Народната партия, Камерън е провел телефонен разговор с бъдещия премиер Рахой и го е поздравил за спечелването на „решаващата битка в жизненоважния за Испания и Европа момент”.

Последвайте канала на

Novini.bg
983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини