Референдум с четири въпроса ще се проведе в Швейцария

  • 28 февруари 2016 08:12

  • 2678
  • 2
Референдум с четири въпроса ще се проведе в Швейцария
© Gettyimages (архив)

Общонароден референдум ще се състои днес в Швейцария, чиито граждани ще трябва да отговорят на четири въпроса, свързани с миграцията, инфраструктурата, данъците и търговията.

Консервативната Швейцарска народна партия е инициатор на допитването дали мигрантите, които са нарушили закона, трябва да бъдат екстрадирани. Вторият въпрос е дали да се изгради втори тунел под прохода Сен Готар, паралелен на наличния, така че движението да стане еднопосочно в тях.

По инициатива на Християндемократическата партия избирателите трябва да решат дали да бъда намалено данъчното бреме за съпружеските двойки. Четвъртият въпрос е дали да се наложи забрана върху борсовата търговия с храни и земеделска продукция. Социологически анкети предвиждат, че отговор "не" ще има на първия и четвъртия въпрос, а на другите два отговорът ще бъде положителен, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.03.11 | 12:35

1
А кога в БГ ще заточнат да се провеждат по 3-4 референдума на година ????

2016.03.11 | 12:35

2
За съжаление управляващите нямат интерес от това, а дори и да се правят - те формулират въпросите, както ги устройва тях и тези, които са ги сложили там....

Добави коментар

Водещи новини