Между Саркози и Меркел се изострят противоречията относно кризата в еврозоната

  • 18 ноември 2011 08:16

  • 686
  • 0
Между Саркози и Меркел се изострят противоречията относно кризата в еврозоната
© Интернет

По въпросите за противодействието на дълговата криза в еврозоната канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в на политическата сцена демонстрират трогателно единодушие, но зад кулисите всичко изглежда далеч не толкова гладко. В Париж расте недоволството от твърдата линия на Берлин, пише „РБК Дейли”.

Последно време френското правителство все по-явно поставя под съмнение целесъобразността на постигнатите по-рано компромиси. Най-голяма активност проявява министърът на икономиката, финансите и промишлеността Франсоа Баруан. „Позицията на Франция се състои в това, че за да се избегне дълговата криза, Европейският фонд за финансова стабилност трябва да получи банков лиценз”, заяви министърът.

По-рано Париж отстъпи пред съпротивата на Берлин и се отказа от това искане. Баруан също така изрази пожеланието ЕЦБ да поеме функциите на кредитор от последна инстанция. По някои данни това мнение се споделя и от президента Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, но се бои да го изрази публично, коментира изданието.

Последвайте канала на

686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини