Икономист: Не се вижда решение на гръцката криза, напрежението ще продължи

  • 16 февруари 2016 09:05

  • 1770
  • 1
Икономист: Не се вижда решение на гръцката криза, напрежението ще продължи
© Getty Images/Guliver

Не се вижда решение на гръцката криза. Това коментира гръцкият икономист Йоаким Каламарис в ефира на радио "Фокус".

По думите му, напрежението в Гърция ще продължи, тъй като резултатите от взетите мерки от страна на правителството са неуспешни, а хората все повече се отчайват. Каламарис допълни, че единствената цел на правителството е да поддържа властта, а гражданите искат прозрачно управление.

„Проблемът на тези хора е, че част от администрацията в Брюксел покрива техните политици. Това е проблемът и те го разбират и осъзнават и затова виждате, че те „остро“ стачкуват на главни пътни артерии, за да види Брюксел, че те няма да се предадат. Това е посланието, което отправят. Разбира се, че никой не е съгласен с това, което се случва. Ние не можем да подкрепим подобни акции“, каза още икономистът.

Йоаким Каламарис допълни, че правителството разполага с необходимото мнозинство и прогнозира, че няма да има предсрочни избори в Гърция. По думите му, търговията в страната е унищожена, а индустрията не съществува. „Помощите стигат до границата и се връщат обратно към кредиторите за погасяване на стари задължения, вместо да влязат в икономиката“, каза още Йоаким Каламарис.

Последвайте канала на

Калина Христова
1770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боев

2016.02.17 | 03:20

1
А когато харчеха на поразия , си кротуваха щтракаха пръсти по таверните а сега друк да им плаща изхарченото ПЛЩАЙТЕ СИ палигарита!

Добави коментар

Водещи новини