Доналд Туск: Преговорите за оставане на Великобритания в ЕС са в критичен момент

  • 15 февруари 2016 21:54

  • 1810
  • 3
Доналд Туск: Преговорите за оставане на Великобритания в ЕС са в критичен момент
© Gettyimages (архив)

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че срещата на високо равнище на ЕС в четвъртък ще бъде решаваща за бъдещето на блока и че преговорите за оставане на Великобритания в съюза са в критичен момент, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Туск каза, че опасността от разпадане е реална и че преговорите за Великобритания трябва да се водят внимателно. "След днешните си разговори с президента (на Румъния) Клаус Йоханис, премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. и президента Франсоа Оланд и преди утре да се срещна с премиера Алексис Ципрас, премиера Соботка и канцлера Ангела Меркел, мога да кажа само едно - това е критичен момент", каза Туск пред журналисти след среща в Букурещ с румънския президент.

"Крайно време е да започнем да се вслушваме в аргументите си повече. Опасността от разпадане е реална, защото този процес наистина е много деликатен и трябва да се пипа внимателно. Онова, което се счупи, не може да бъде поправено." Туск заяви, че членството на Великобритания е заложено на карта. "На карта е заложено също бъдещето на нашия Европейски съюз, където всички ние трябва да решаваме заедно и където не можем и няма да правим компромиси с европейските ценности", допълни Туск.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.16 | 10:33

3
Айде стига с тая Англия.Като искат да се махат.Дори по добре за тях.Мигрантите ще останат само за баба Меркел

2016.02.16 | 05:02

1
КАКВО СА ОБЕЩАЛИ НА ТУСК? ВЕЛИКОПОЛША, ИЛИ НАПРАВО ЦЯЛА ЕВРОПА... КАТО НА ХИТЛЕР.

2016.02.16 | 08:17

2
Заври си лайняна клечка в гъза и да и и се наслаждавай. гъзна дупка миризлива

Добави коментар

Водещи новини