Вицепрезидент на КТ "Подкрепа": Гърция е на ръба на гражданска война

  • 12 февруари 2016 10:39

  • 2289
  • 8
Вицепрезидент на КТ "Подкрепа": Гърция е на ръба на гражданска война
© Gettyimages

Няма механизъм, по който правителството да противодейства на един подобен протест, защото специален закон не съществува. Властите в Гърция нямат реалните инструменти, с които да могат да ограничат правата на хората да стачкуват.

Това каза в интервю за БНР вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис. "Гърция се намира в състояние на народен бунт. Има противопоставяне на ръба на гражданската война и в тази ситуация няма печеливши. Този народ е докаран до лудост. Виждаме лудостта на един народ. Причините са комплексни и самите гърци, цели съсловия, цялото общество се включва в тези действия срещу налагания от няколко години дневен ред. Онези, които налагат решенията и силовите мерки, трябва да преосмислят политиката си", обобщи Партениотис.

"Компромисът трябва да го направи този, който натиска педала, не може коланът да се затяга докрай, всичко има предел. Хората в един момент застават и казват: "Повече от това не може". И това не е позиция само на една гилдия или на едно поколение. 60% от младите хора са безработни. Те нямат перспектива, нямат бъдеще. Как ще се реализира бъдещето на тази държава?", попита вицепрезидентът на КТ "Подкрепа". 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2289 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
В е л и к и я

2016.02.13 | 09:06

6
Кога сте играли сиртаки и сте взимали хиляди евро и заплати и пенсии чрез заемите които сте вземали да сте мислили , ама тогава ви е било кеф и сте се държали и нагло с нас българите , айде сега ни изяжте говната и си слагайте примките гадове мръсни и нагли ..

2016.02.13 | 09:06

8
Абсолютно вярно - няма такива нагли лайна, като тия - бил съм 2 години под гръцки флаг....не е истина....
ghaaa

2016.02.13 | 00:29

5
До 1: Никакви такива няма. Това е заблуда от купените медии! Единствената истина е, че уродите от гейсащ приватизират държави! гейсащ трябва да бъде раздробена на отделни държави или да ичезне!
В е л и к и я до Georgi Yordanov

2016.02.13 | 09:06

7
Не е въпроса комунизмът къде е минал или не минал , там и да беше минал те щяха да са същите лайна , да припомням ли колко пъти са ни нападали в гръб , да припомням ли за Трикери където най зловещо и нагло оставиха нашите храбри воинии и офицери и наши деди да измрат и се гавреха с тях противно на всякъкви военни закони ,. Абе не ми говори за тая мършава сган къде е излязла от кутията на Пандора , всичките заслужават само едно - бесилки и да се заличава тая най мръсна нация на Земята ....
ХРИСТОФОР

2016.02.13 | 00:28

4
ГОШО МАЙ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ ВЪОБЩЕ С ИСТОРИЯТА-ГЪРЦИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ КОМУНИСТИ ОТ НАС ПО ДУША И СА ИМАЛИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ТАКА ДА СЕ КАЖЕ ВОЙНА СЛЕД ВСВ

2016.02.13 | 00:28

3
Гошо май не познаваш историята. Прочети за Папандреу и ПАСОК и тогава говори за комунисти в България и Гърция.

2016.02.13 | 00:28

2
ГЪРЦИТЕ ВЗЕХА ВЕЧЕ ДА ВИКАТ НЕВОЛЯТА ДАЖЕ МНОГО ЗАКЪСНЯХА

2016.02.12 | 22:17

1
Гъркините нямат нито ден трудов стаж , а вземат голями пенсии само защото са раждали , децата наследяват пенсиите на родителите, а пари от къде, след като няма производство. Никои вече не ще да ги храни даром !

Добави коментар

Водещи новини