Медия от САЩ: Атина да бори контрабандните цигари, а не да провежда пенсионна реформа

  • 08 февруари 2016 13:11

  • 1313
  • 2
Медия от САЩ: Атина да бори контрабандните цигари, а не да провежда пенсионна реформа
© gettyimages (архив)

Гръцкото правителство на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли да започне борба срещу контрабандата на тютюн и горива, призова американската агенция Блумбърг.

Според изчисления на медията затъналата в криза южноевропейската държава заради продаваните на черно цигари и насипен тютюн губи около 670 млн евро годишно. Сумата е равна на тази, която Атина се надява да получи вследствие на планираната пенсионна реформа. В Гърция всяка година се изпушват приблизително 4 млрд. незаконни цигари, като основните вносители са Китай, Египет и Пакистан. Опаковка от 20 цигари струва средно 1,5 евро, или приблизително три пъти по-малко от кутията с бандерол.

Гърция също понася тежки загуби и от незаконния внос на горива. Заради нелегалния импорт на бензин и нафта държавният бюджет всяка година се лишава от приходи в размер на 200 млн. евро. На същата сума се изчисляват и загубите в хазната от незаконната продажба на алкохол, произведен в домашни условия.

Общата сума, която Гърция не постъпва в бюджета, е над 1 млрд. евро годишно, подчертава медията от САЩ.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.08 | 23:20

2
Абе за това трябва много труд и пот, що да си не гледат узото и сиртакито пък ЕС ще даде някои лев / евро/ !
naco

2016.02.08 | 13:59

1
ЧУХТЕ ли,ЧУХТЕ ли,ЧУХТЕ ли, г-н Борисов,г-н Калфин?!

Добави коментар

Водещи новини