Дейвид Камерън призова британските депутати "да се борят задружно" за реформиран Европейск

  • 03 февруари 2016 18:00

  • 1249
  • 2
Дейвид Камерън призова британските депутати "да се борят задружно" за реформиран Европейск
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. призова днес британските депутати да се борят единно за реформи, които дават на Великобритания основание да остане в един обновен Европейски съюз, предаде Франс прес.

"Ако искате да се сложи край на даването без да се получава нещо в замяна, ако искате да изведете Великобритания от един все по-тесен съюз, ако искате справедливост между членовете на еврозоната и страните вън от нея и ако искате по-конкурентна Европа, нека да водим тази борба заедно", подчерта Камерън в тържествена реч пред парламента, ден след като беше огласен проект за реформа, подкрепен от Европейския съвет.

"Моментът на решението наближава", посочи Камерън, който отиде да защити пред депутатите разкрития от ЕС предварителен текст на споразумението, който бе широко разкритикуван в Лондон от евроскептиците и медиите. "Отбелязахме значителен напредък в четирите си искания за реформа, но остава много работа и ще трябва да се прояви решителност и търпение", заяви британският премиер.

Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. се стреми да убеди сънародниците си да гласуват за оставане в "реформиран ЕС" на референдум, който може да се състои още през юни. Без да потвърди този вариант, Камерън даде да се разбере, че подкрепя датата 23 юни, в отговор на изразеното от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия безпокойство, че това е твърде скоро след регионалните избори на 5 май. Преди това проектоспоразумението между ЕС и Великобритания трябва да се проучи от останалите 27 страни членки на среща на върха на 18 и 19 февруари в Брюксел.

Изплащането на социални помощи на пребиваващи във Великобритания трудови мигранти от страни от ЕС може да бъде спряно след референдума за членството на страната в ЕС, заяви Камерън, цитиран от ТАСС. "Хората, които идват във Великобритания от други страни от ЕС, ще трябва да чакат четири години за получаване на пълен достъп до социалните ни придобивки. Европейската комисия заяви съвсем ясно, че Великобритания ще има правото да използва този механизъм. И тъй като разполагаме с необходимото законодателство, ще можем да го приложим скоро след референдума", подчерта британският премиер.

Последвайте канала на

1249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.03 | 22:43

2
НАПУСКАЙ БЕ НЕЩАСТЕН ИЗПОЛЗВАЧ

2016.02.03 | 22:42

1
ЕС ще върви напред без да слуша помиярите от острова.

Добави коментар

Водещи новини